Välj studieinriktning:
Topplistor arrow_right

Årets Student

Grattis årets studenter!

Möt talangerna som lyckades imponera på juryn och plockade hem titeln ”Årets student 2018” under Universum Awards som gick av stapeln på hotellet At six i Stockholm tidigare i vår.

Christina Källkrans

Årets teknolog – i samarbete med ABB

Christina Källkrans pluggar till civilingenjör i datateknik och fick ta emot pris för Årets teknolog som delas ut av ABB.

Vad betyder det här för dig?
– Det betyder oerhört mycket. Eftersom priset är att jag får sommarjobba hos dem öppnar det upp nya möjligheter för mig och min framtida karriär. ABB är ett stort och globalt företag och det känns fantastiskt att vinna en plats i deras företag!

Danny Lam

Årets mångfaldsinspiratör – i samarbete med E.ON

E.ON delar ut priset Årets mångfaldsinspiratör. Den lyckliga vinnaren blev Danny Lam som med hjälp av sitt interaktiva Instagramkonto inspirerat och skapat debatt.

Grattis till vinsten! Du vann priset tack vare ditt Instagramkonto, vill du berätta mer om det och tanken bakom?
– Mitt interaktiva konto TNKVRT är en plattform där folk kan dela med sig av händelser som innefattar förtryck i olika former. Jag brinner för att hjälpa minoriteter att höras och att förmedla deras röst. Därför är jag väldigt tacksam för att jag fått E.ON:s förtroende.

Fred Isaksson

Årets digitala talang – i samarbete med EVRY

EVRY delade ut priset för Årets digitala talang där uppgiften var att ta fram en idé som på något sätt gynnar samhället. Den lyckliga vinnaren blev Fred Isaksson som läser fjärde året på civilingenjörs-programmet.

Grattis! Berätta om ditt bidrag och vad vinsten betyder för dig.
– Min idé bygger på en app som hjälper samhällsinvånare att göra sin röst hörd. Som ung entreprenör får man ofta ganska ljummen respons när man gör något med syfte att förbättra världen. Därför är det positivt att EVRY tror på mig och jag är sjukt taggad på att utveckla min idé och ta den vidare!

Lina Book

Årets samhällsinnovatör – i samarbete med Helsingborgs stad

Lina Book studerar på Handelsskolan i Göteborg och blev den lyckliga vinnaren av titeln Årets samhällsinnovatör. Priset delas ut av Helsingborg stad.

Grattis! Varför tror du att du vann?
– Jag tror att mitt driv att förmedla kunskap om ekonomi kan hjälpa många. Viljan att förändra driver mig och jag lever efter devisen att även något litet kan göra stor skillnad. Tack vare priset har jag börjat tro på mig själv och att det verkligen är möjligt att göra skillnad.

Emma Tysk

Årets IT-tjej – i samarbete med Microsoft

Emma Tysk pluggar till civilingenjör i informationsteknologi vid Uppsala universitet. Tack vare sitt engagemang för gymnasietjejer kan hon nu titulera sig Årets IT-tjej, ett pris som delas ut av Microsoft.

Vad betyder vinsten för dig?
– Jag vill få in fler tjejer i branschen och har därför föreläst för unga tjejer om IT-branschen och dess möjligheter. Som ensam student har det varit svårt att få tiden och resurserna att räcka till. Tack vare Microsoft kommer jag att kunna utveckla min dröm och nå ut till fler för att skapa en större mångfald. Jag är väldigt tacksam för att Microsoft tror på mig och min vision om en bättre framtid!

Rebecca Stridman Möller

Årets samhällsutvecklare – i samarbete med Skanska och SWECO

Rebecca Stridman Möller pluggar vid Luleå tekniska universitet och fick ta emot priset för Årets samhällsutvecklare.

Berätta om ditt bidrag?
– Min idé är sprungen ur en casegrupp som jag medverkade i där vi diskuterade Stockholm 2017 ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi kom fram till en idé om hur tunnelbanestationer ska utformas. Det hela landade i ett koncept som vi kallar för The donut. Namnet bygger på tanken om att tunnelbanesystemet ska konstrueras runt om staden som en donut istället för hur det ser ut i dag. Jag är övertygad om att vinsten kommer att öppna upp många dörrar i framtiden.

Linnea Lundblad och Tobias Wall

Årets infrastrukturtalang – i samarbete med Trafikverket

Trafikverket delar ut priset till Årets infrastrukturtalanger, de två studenterna Linnea Lundblad och Tobias Wall blev de lyckliga vinnarna.

Linnea – berätta om bidraget!
– Idén till mitt bidrag handlar om att bygga en bro mellan de ingenjörsmässiga termerna och kommunikationen utåt. De avancerade uttrycken bör enligt mig kommuniceras ut på ett förståeligt sätt till samhället. Syftet är att öka förståelsen för utveckling och ingenjörskompetens för de i samhället som inte är lika insatta som jag.

Tobias – vad innebär vinsten för dig?
– Jag har fått en otrolig motivationsboost. Det första riktiga jobbet på Trafikverket som ingick i vinsten kommer göra ett stort avtryck på min karriär och forma mig som person.

Sebastian Berg

Årets utmanare – i samarbete med 3

Företaget 3 letade efter en student som inte var rädd för att sticka ut hakan och som såg möjligheter där andra såg problem. Vinnaren av titeln Årets utmanare blev Sebastian Berg som pluggar företagsekonomi med internationell inriktning. Tack vare hans idé om en digital plattform för bokning av liveartister inom musikbranschen blev han den lyckliga vinnaren.

Grattis till vinsten! Vad driver och motiverar dig?
– Jag drivs av att utmana mig själv och att testa nya saker. Jag hoppas att priset kan inspirera andra att våga utmana. Priset är också ett kvitto på att jag är på rätt spår och får mig att vilja fortsätta utvecklas och utmana.

Maja Fritzell

Årets mäklarstudent – i samarbete med SkandiaMäklarna

Maja Fritzell – vinnaren av priset Årets mäklarstudent visar stor seriositet i allt hon tar sig för och hennes genuina intresse för att hjälpa människor i den viktiga bostadsfrågan kommer ta henne långt. Priset delas ut av SkandiaMäklarna.

Vad betyder det här priset för dig?
– Allt! det är mitt bevis på att jag utstrålar glädje och energi när jag jobbar vilket är jätteviktigt för mig. Att vinna Årets mäklarstudent ger mig ännu mer motivation till att jobba stenhårt för att bli den typ av mäklare jag vill bli.


Text: Fanny Lindell
Foto: Kristofer Hedlund