Välj studieinriktning:
Topplistor arrow_right

”Även om prestation uppmuntras räknas alla i gruppen in i resultatet”

Foto: André de Loisted

På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling uppmärksammas bra prestationer samtidigt som stämningen på företaget är ödmjuk och familjär. Det berättar mäklaren Ellinor Bondesson.

Ellinor Bondessons dagar på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Kristianstad börjar vanligtvis med lite administrativa uppgifter på kontoret följt av ett tillträde eller två. Efter en snabb lunch brukar hon ha ett par möten med nya kunder och på eftermiddagen blir det oftast en eller två visningar.

– Men man vet egentligen aldrig exakt hur dagen kommer att se ut, vilket jag gillar. Jag jobbade i Södertälje tidigare med inriktning mot bostadsrätter, men här i Kristianstad arbetar jag med allt från villor och lägenheter till fritidshus och små torp.

Sveriges nöjdaste kunder
Enligt Ellinor ger Länsförsäkringar Fastighetsförmedling väldigt bra förutsättningar för att medarbetarna ska nå sin fulla potential. Själv blev hon utnämnd till Årets medarbetare på kontoren i Stockholmsområdet 2016.

– Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är väldigt duktiga på att uppmärksamma när man gör bra saker. Men även om prestation uppmuntras så räknas alla i gruppen in i resultatet. Kulturen här är väldigt ödmjuk och välkomnande, säger hon och fortsätter:

– Just ödmjukhet är ett viktigt ord här hos oss och en egenskap som även de som presterar på hög nivå har. Jag tror att det är något som också märks utåt, två år i rad har vi vunnit utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder inom fastighetsförmedling.

Variation och spänning
För Ellinor var inte mäklaryrket ett självklart val, men eftersom hennes pappa arbetat som mäklare under hennes uppväxt hade hon god insyn i vad jobbet innebar.

– För mig är kundkontakten och spännande budgivningar det allra roligaste, samtidigt som jag verkligen gillar variationen. Det är kul att inte bara sitta på ett kontor hela tiden, utan också få vara ute på fältet.

Vilka är dina bästa karriärtips?
1. Kämpa, kämpa och kämpa. Det finns inga genvägar.
2. Våga göra misstag. Vi har alla varit nya på jobbet och för att kunna bli bättre måste man våga göra fel.
3. Ha tålamod. Det första året kommer vara tufft, men fortsätter du att kämpa kommer det ge utdelning.
4. Ger man mycket i det här jobbet får man tusenfalt tillbaka.
5. Ha roligt!

Text: Sara Schedin

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har sedan starten 2006 etablerat över 160 mäklarkontor runt om i Sverige och i dag är vi cirka 750 medarbetare. Tillsammans är vi ute på en fantastiskt spännande resa, där vi på några år har gått från noll till att bli Sveriges tredje största fastighetsmäklare (i branschen). Vi är den snabbast växande mäklargruppen i landet och i vår fortsatta expansion söker vi kontinuerligt nya medarbetare som vill utvecklas i ett värderingsstyrt och kundorienterat företag tillsammans med de lokala länsförsäkringsbolagen.

Ellinor Bondesson

Titel: Fastighetsmäklare.

Utbildning: Spridda distanskurser med inriktning mot fastighetsmäkleri.

Vilket är ditt smultronställe i Kristianstad? ”Mina föräldrars gård utanför stan.”